lördag 2 juli 2011

Saeby, Jylland















Idag vaknade vi till regnsmatter på rufftaket så Jan & Lars planerade cykeltur till Fredrikshavn blev inställd. Vår plan var att hyra cyklar och åka till Fredrikshavn och köpa sjökort till plottern som täckte in även Fyn och Lille Baelt. Vårt kort saknar nämligen det. Nu blev dock planen ändrad så vi tog bussen ner till Aalborg i stället. Det blev en riktigt fin tur ner genom små trevliga byar och färden tog oss c:a 1 timme. Det var endast 5mil men det var många stopp på vägen så tiden gick. Danmark och de ställen vi besökt har varit så fina och välskötta. Sverige har på många sätt blivit sjaskigt och fattigt, både materiellt men även socialt, om man jämför med Danmark.

Gästhamnarna är välskötta och välordnade, städerna och byarna är rena och fina, inga "a-lagare" som dräller omkring och krogar och serveringar serverar god mat med stolthet.

Väl framme i Aalborg så steg vi av bussen i centrum och sedan tog vi en promenad ner till hamnen för att se om båttillbehörsaffären var öppen. Nu visade det sig att vi missade affären med 30 minuter. Det var synd för där hade vi nog fått tag i sjökort. Vi hade även planerat att hitta en trevlig krog som serverade de klassiska "smörrebröden" men tji får vi varenda gång vi försökt. Vi styrde kosan mot Jungfru Annes gade och slank in på en trevlig krog där vi åt middag. Vi tog expressbussen hem som kortade restiden med 30min. När vi kom tillbaka till Saeby så kom solen fram och det var riktigt skönt väder. Det blev en skön kväll i båten och vi planerade vår fortsatta resa. Som det ser ut nu så får vi svårt att hinna med Fyn och Lille Baelt så vi behöver inte jaga efter sjökort till plottern utan vi kan använda tiden till att uppleva fler mysiga hamnar i det "dejlige Denmark".

Vi hörs // Lars

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar