lördag 9 juli 2011

Bönnerup - Ebeltoft

Så gick vi då raka vägen ner till Ebeltoft från Bönnerups hamn. Detta är denna resas första "repris" då vi tidigt bestämt oss för att inte besöka samma hamnar som 2009.
Ebeltoft kan vi varmt rekomendera till alla som besöker Jylland. Förra resan så stannade vi bara en natt vilket vi ångrade efteråt. Det är en så mysig liten by med stenlagda smala gator och gamla sneda och vinda korsvirkeshus. Det finns även en helt fantastisk affär med allt som kan behövas till båt och besättning förutom livsmedel och dryck. Vi laddade om Ninas flytväst som olyckligt löst ut i stuven så nu är den OK. Det finns en jätte fin affär att handla nybakt bröd i från kl. 07:00 så vi skämde bort oss med färska frallor i olika valörer som frukost. Det var riktigt gott att frossa i fäskt bröd med Danskt smör och ost på.
Naturligtvis fick en av de trevliga små krogarna ett besök där vi åt riktigt god mat till rimligt pris. Danmark är verkligen fantastiskt.
Vi märker tydligt skillnad på båttrafik från vår förra resa. Vi är c:a 14dagar senare här än 2009 då det inte alls var så livlig trafik. De Norska jättebåtarna tog dock slut i höjd med Grenå så nu dominerar segelbåtar av mer rimliga proportioner. Det är väldigt mycket segel på havet.
Vi hade en mysig familj från Göteborg som "grannar" med två mysiga barn, Charlotte 10 år och Magnus snart 7år. Vi lånade ut vår jolle till dem så att de slapp pumpa upp sin. Barnen hade så roligt med jollen och som tack för lånet gjorde Charlotte fyra fina flätade armband till oss och Magnus ritade en fin teckning som föreställde vår båt. Den var så fin och detaljrik så den har vi satt upp som en tavla i båten.
Vädret var soligt och fint så båten fick en riktig överhalning, både utvändigt och invändigt. Vi har inte haft möjlighet att tvätta bbort allt salt förrän nu. När allt var klart så luktade det så gott av gulsåpa och besättningen var riktigt nöjd. På andra sidan piren framför båten var vattnet så klart och fint så där badade vi och njöt av det varma salta vattnet. Nina och Lars brände sig tyvärr på några små rackarns maneter. Det var lite otrevligt ett tag men det gick snart över.
På torsdag morgon gick Nina, Jan och Lars på morgonpromenad och handlade bröd till frukost och lite gott bröd till räkorna som inhandlades lite senare. Vi stressade inte utan vår avgång från Ebeltoft sattes till 10:40 med kurs mot Mårup på Samsö. Vår första plan var Ballens Havn på Samsö men efter ett kort skeppsråd så beslutade vi oss för Mårups lilla fina hamn vilket senare skulle visa sig vara ett lyckat beslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar