tisdag 7 juli 2009

För fulla segel mot Kalmar

På väg mot duschen
Nina spanar mot Ölandsbron

Ingelas törn vid rodret



Lars kollar in hur hamnen ser ut i Kalmar



Nina kämpar på med korsordet. Vi hade även idag en lång etapp med gropig sjö så det är bra att kunna sysselsätta sig med något. Korsord funkar bra.



Ternan vid rodret. Här trivs han som fisken i vattnet gammal van seglare som han är. Shalom seglar oss framåt riktigt bra faktiskt.






Denna dag tillryggalade vi 54 nm. Start kl. 09:00 med kosan styrd mot sjömacken. Jaha.... åskan hade slagit ner i telenätet och sjömacken ur funktion. Nina & Ingela kollar läget och hittade 4 jeepdunkar och en säckkärra på Preem. Det var inget annat att göra än att tanka från dunk. Det tog lite extra tid men avgång blev det i alla fall kl. 10:00. Vi fick en jätte fin resa inomskärs från Karlskrona innan vi kom ut på större vatten. Så snart havet öppnade sig så satte vi segel. Till en början fin slör som sakta vred mot ännu en "plattläns". Vi gjorde god fart och vinden bara ökade ju närmre Kalmar vi kom. När vi hade 9 nm kvar till Kalmar så fick vinden tokspel och helt plötsligt hade vi kryss in mot hamnen. Då ledsnade vi och "järngenuan" fick tjänstgöra sista biten. Gästhamnen var proppfull men kan ni tänka, precis när vi kom in i inloppet så lämnade en stor Tysk segelbåt sin boj. Janne uppfattade detta blixtsnabbt och vi krokade bojen fortare än kvickt.
Nina och Ingela hade förberett maten på inresan så potatisen puttrade så fint på spisen. Vår kajplats var precis nedanför en Restaurang men denna kväll åt vi en underbar måltid på Restaurang Shalom. Kvällen avslutades med ett besök i duschen. Gött!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar