tisdag 21 juni 2011

Smögen - Tanumstrand

Idag tuffade vi iväg mot Fjällbacka. Vi smög inomskärs i sakta mak och Hunnebostrand fick ett lunchbesök. Lars handlade lite kläder och sen gjordes det ett inköp i fiskaffären där Hunnebostrand ´röra inhandlades.
Färsk Polarpärlan med god röra fick bli vår lunch.
Sen stävade vi iväg mot Fjällbacka som tyvärr blev resans första "flopp". Norska jättebåtar tog upp hela gästhamnen med bredsida trots att det var stävförtöjning med boj som gällde och ett dj......a liv från en restaurang med någon mystisk technomusik så vi höll på att bli tokiga. Ingen hamnvärd och allmänt stökigt. Ingela sa, här stannar vi inte en sekund till och den övriga besättningen hade inget att invända mot det. Ny kurs mot en ny hamn som blev Tanumstrand. Vilka kontraster. Här var det lungt och skönt och hur mycket plats som helst.
Potatisen var skalad, falukorven togs fram från kylen och blomkålen rensades.
Kokt potatis, ungstekt falukorv med stuvad blomkål smakade underbart.
Det blåser tyvärr hårt så det viner ordentligt i riggen.
Vi har bestämt oss för att fira midsommar i Långeby med Ylva & Kåre samt övrig släkt till Ingela så troligtvis blir besöket på Väderöarna på nedresan. Vi funderade ett slag på att gå ut redan i dag men blåsten var för hård och sjön för gropig.
Nu blir det kaffe med glass.
Tack för i dag hälsar besättningen på Shalom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar