onsdag 15 juni 2011

Onsdagen den 15/6 startade resan i Lilla Edet





Janne, Nina & Lars gick på morgonpromenad och Ingela fixade dagbok, morgonkaffe med tillbehör. Vi bestämde oss för att slussa ut kl. 10:00 när slussen var klar för nedgående men....motorn startade inte. Jag visste att startbatteriet inte var helt OK vid sjösättningen men jag trodde då att jag missat att huvudströmmen till startbatteriet var av när jag laddade batterierna men det var tyvärr så att batteriet gjort sitt. Nu var goda råd dyra och grabbarna kilade i väg upp på byn och hittade en biltillbehörsaffär där vi köpte ett nytt startbatteri och även startkablar, uti fall att...!





Bort med det gamla batteriet och dit med det nya och vips så startade Vetusen så fint och Ingela berömde ännu en gång den gula motorn. Allt var klart på mindre än en timme och slussvaktaren var schysst och släppte i väg oss med en gång.





Vi tuffade i väg i 8,3 knop och vår nästa natthamn blev Kungälv.





Kungälvs gästhamn rekommenderas icke! Den var inte ens öppen men Janne är en baddare på elskåp så ström fixade vi och på tal om baddare........så fick Göteborgs Kexfabrik, "Bräckboa" ett besök där allehanda kex och baddare inhandlades till humana priser.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar